La sala Verdaguer de l’Ateneu Barcelonès ha acollit la conferència ‘La cerca de vida en altres planetes’, que ha servit per presentar Divulcat.cat, el nou projecte digital de divulgació científica en català. Hi han intervingut el doctor David Bueno, professor i investigador de Genètica de la UB; el doctor Josep M. Trigo, científic titular de l’Institut de Ciències de l’Espai (CSIC) i membre de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya; i Xavier Duran, químic i periodista científic de TV3. Albert Pèlach, director general d’Enciclopèdia ha donat la benvinguda i Josep Maria Vinyes, responable editorial d’enciclopèdia.cat, ha presentat el projecte Divulcat.cat.

Divulcat.cat donarà a conèixer totes les novetats científiques de la mà dels experts més reconeguts de Catalunya, País Valencià i les Illes Balears. Vol ser una comunitat oberta en la qual podran participar tots els investigadors que vulguin compartir les seves investigacions, inquietuds o activitats. Astronomia i astrofísica, Ciències tecnològiques, Matemàtiques, Geologia, Biologia, Física, Agricultura, Neurociència, Química, Geografia, Toxicologia, Meteorologia i Nanotecnologia, entre altres.

“Un blog de blogs”, com el va definir ahir Josep Maria VInyes, que vol posar la divulgació científica a l’abast de tothom, amb llenguatge planer, explicada pels experts més reconeguts del nostre país. Cada científic disposa a divulcat.cat d’un blog en el qual publica els seus articles. En el blog del científic hi consta l’àmbit de treball, el currículum i altres dades d’interès per als usuaris.

La presentació del portal divulcat.cat està tenint un ampli ressò als mitjans de comunicació. Recollim a continuació els enllaços de notícies que en parlen:

×