El Palau de la Música ha acollit l’acte central de celebració dels 50 anys de la Gran Enciclopèdia Catalana, amb l’espectacle Llum de paraula. Amb coreografia d’Ariadna Peya, direcció musical de Clara Peya i dirigit per Marc Angelet i Marc Rosich, Llum de Paraula ha estat concebut com “una vetllada de poemes, música i dansa creada expressament per a la celebració del 50è aniversari i que ha estat inspirada per la voluntat de donar veu als inconcrets en forma de paraules, les quals, en ordenar-les una rere l’altra, pàgina rere pàgina, acaben convertides en llibres”.

El president de la Fundació Enciclopèdia Catalana, Jordi Porta, destaca que amb aquest espectacle “pretenem homenatjar els ideòlegs i creadors de la Gran Enciclopèdia Catalana i ser fidels als seus principis a l’hora de crear una gran obra que ha esdevingut clau en la història del país”.

“L’any 2015, cinquanta anys després de la seva creació -destaca Porta- en un país i un món diferent i en permanent transformació, el Grup Enciclopèdia Catalana es manté ferm en l’aposta pel rigor, la seriositat, el risc i la creativitat, entre altres valors que han estat part intrínseca del projecte des del seu naixement”.

L’espectacle s’ha estructurat en tres parts: Terra i llengua; Espai i cosmos; i Futur i esperança.  A continuació recollim articles publicats en relació a la celebració dels 50 anys del Grup Enciclopèdia Catalana:

 

 

×