Novetats

Naixement de la nació catalana

Naixement de la nació catalana

Orígens i l’expansió de Catalunya i dels catalans, del segle IX al XIV. El llibre ofereix al lector una història aprofundida del procés de construcció del país català i de la seva gent, una història nacional sense cap tipus de sacralització, centrada en el desenvolupament econòmic, social, cultural i artístic i que s’estén fins al moment de la seva plenitud, al segle XIV..

Tresors de Catalunya. La llengua

Tresors de Catalunya. La llengua

Tresors de Catalunya. La llengua és un volum de gran format que repassa la peripècia vital d’aquest tresor sense preu que és la llengua catalana. De les Homilies d’Organyà als diacrítics, tot el que cal saber sobre la nostra llengua.

Autobiografia de Catalunya

Pintura catalana. El gòtic

Pintura catalana. El gòtic és una obra excepcional, única, amb reproduccions de gran format. Inclou més de 400 fotografies de 150 obres pictòriques gòtiques, fotografies de conjunt i fotografies de detall i en primer terme.

Autobiografia de Catalunya

Autobiografia de Catalunya

Autobiografia de Catalunya mostra i explica uns 900 documents, molts d’ells inèdits, que parlen dels nostres símbols nacionals, de les nostres institucions més antigues, dels fets més transcendents de la nostra història i, també, de la vida quotidiana dels nostres avantpassats.

Joies del Noucentisme

Joies del Noucentisme

En aquesta gran obra sobre art noucentista trobareu un recull dels principals exemples d’aquesta etapa. Un període relativament desconegut però al qual pertanyen obres molt destacades i que tots coneixem. El corrent noucentista és, en essència, el que ha conformat la cultura catalana contemporània.

Pintura Catalana. El Modernisme

Pintura Catalana. El Modernisme

Per primera vegada en gran format, les obres més importants d’un dels moments més rics de la pintura catalana: el Modernisme.

Brossa. Poemes visuals

Brossa. Poemes visuals

La poesia visual de Joan Brossa és d’una riquesa incontestable: Brossa és reconegut internacionalment com un dels més grans poetes visuals, si no el més gran. I no cal dir, doncs, que indiscutiblement és el més gran dels catalans. La seva capacitat creativa aconsegueix fer entrar el lector en un món ple de suggeriments i de sorpreses, amb unes imatges d’aparença generalment simple però carregades de subtilesa.

anuari2016

Anuari 2016
d’Enciclopèdia Catalana

L’Anuari d’Enciclopèdia Catalana recull els fets, les personalitats, els avenços científics i els temes de debat que han estat més presents en l’àmbit públic al llarg de l’any 2016 i que marquen les tendències del 2017.

Irene

Irene. Escultura de l’artista Jordi Díez. Creada per a Enciclopèdia Catalana

Jordi Díez està considerat per molts experts com un dels escultors catalans amb més projecció mundial.

Miró i els poetes catalans

Miró i els poetes catalans

Miró i els poetes catalans és una edició de tiratge numerat, limitat a 1.500 exemplars, que consta d’un llibre de gran format i d’un llibre d’estudi dins d’una capsa estoig. El projecte ha estat dirigit per Vicenç Altaió, un dels principals experts en el pintor, i ha comptat amb l’estreta col·laboració dels successors de Joan Miró, de la Fundació Joan Miró de Barcelona i de la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma.

Salveu-me la mirada. Una antologia poètica de Miquel Martí i Pol

“Salveu-me la mirada”, una antologia poètica de Miquel Martí i Pol

Salveu-me la mirada és una nova edició de bibliòfil d’Enciclopèdia Catalana, que reuneix la poesia d’un dels poetes catalans més populars de tots els temps, Miquel Martí i Pol, amb la creació artística de Joan-Pere Viladecans.

Picasso Obra Catalana

Picasso, obra catalana

Presentem la compilació més gran que s’ha fet mai de l’obra catalana de Pablo Picasso.
Eduard Vallès, director d’aquesta obra, escriu al pròleg: “La relació de Picasso amb Catalunya constitueix un dels episodis més rellevants de la història de l’art català.”

Catalunya, 1900-1980. Història en fotografies

Catalunya, 1900-1980. Història en fotografies

Aquesta obra proposa una manera visual de seguir els anys de la nostra història que van des del començament del segle XX fins a l’establiment del Govern de catalunya de l’autonomia postfranquista.

Les vostres dades passaran a formar part d’un fitxer automatitzat propietat d’Enciclopèdia Catalana SLU (NIF B08189680) amb la finalitat d’informar-vos dels productes, serveis i altres activitats culturals de les empreses del Grup Enciclopèdia Catalana. Disposeu del dret a oposició, accés, rectificació o cancel·lació de les vostres dades. Per a exercir-lo, només cal que us poseu en contacte amb nosaltres a Josep Pla, 95 – 08019 Barcelona, o per correu electrònic a comunicacio@grec.cat.

© Grup Enciclopèdia Catalana