Descarrega’t
les guies digitals

Guia #CATJoieria

10 joies que expliquen la història de la joieria catalana

Sol·licita-la

Guia #CATNeixNació

16 apunts que et sorprendran dels orígens de la nació catalana!
A partir d’una entrevista a Josep Maria Salrach, director de l’obra Naixement de la nació catalana. Orígens i expansió, segles IX-XIV

Sol·licita-la

Guia #CATPinturaModernista

Una introducció als pintors modernistes: Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Adrià Gual, Aristides Maillol, Isidre Nonell, Anglada-Camarasa, Joaquim Mir i Pablo Picasso. “La pintura modernista és molt menys visible que l’arquitectura, perquè aquesta és al carrer, als ulls de tothom, i la pintura cal veure-la en interiors. Tanmateix…”

Sol·licita-la

Guia #CAT1714

Les principals dades que has de conèixer del 1714 per a entendre d’on venim, on som i… cap a on anem!

Sol·licita-la

Capítol Anar a buscar bolets, del llibre El fascinant món dels bolets

Descarrega’t gratis el capítol Anar a buscar bolets,del llibre El fascinant món dels bolets.

Triar el lloc i el moment • Calendari dels bolets • Els bolets més buscats • Taula de bolets comestibles • Taula de bolets no comestibles •Tipus de boscos on trobar bolets • L’equip del boletaire • Triar i netejar els bolets

Sol·licita'l

12 tresors de la llengua catalana

Descobreix quins són els 12 “tresors de la llengua catalana” que Pau Vidal, filòleg i divulgador lingüístic ha triat en aquesta entrevista.

Sol·licita'l

Guia #CATBrossa

Marques de cultura catalana a l’obra literària de Joan Brossa. La catalanitat i els seus símbols; Catalunya; de Catalunya als Països Catalans; el català com a llengua única d’escriptura; defensa de la llengua catalana

Sol·licita-la

Guia #CATDOC

12 documents de la història de Catalunya que et sorprendran. A partir d’una conversa amb Daniel Venteo, historiador i autor de l’obra ‘Autobiografia de Catalunya’, d’Enciclopèdia Catalana.

Sol·licita-la

Guia #CATNoucentisme

Tens curiositat per entendre què és el Noucentisme? Descarrega’t aquesta guia i gaudeix d’una introducció breu a l’art del Noucentisme: arquitectura, pintura, escultura, bellesa pública, l’art del jardí, l’art social i les estructures culturals.

Sol·licita-la

Guia #CATMiró

Vicenç Altaió, poeta i expert en l’obra de Miró, fa deu reflexions sobre el gran artista català.

Sol·licita-la

Guia #CATBarroc

Entre el Gòtic i el Modernisme transcorren quatre segles en què l’art català genera obres d’una envergadura considerable. Descobreix quatre segles d’art català: Renaixement, Barroc i Vuit-cents!

Sol·licita-la

Guia #CATRomànic

El romànic català, l’art que ens parla dels nostres orígens: Inicis; expansió; precedents; romànic llombard; segon Romànic; l’etapa de transició; tipologies d’esglésies; campanars; criptes i claustres; atris i tribunes; decoració i parament; el Romànic civil i militar.

Sol·licita-la

Guia #CATModernisme

Una passejada àgil, interessant i diferent pel Modernisme: Un moviment cultural total; no és cap estil; l’arquitectura: punta de llança; les cases lletges; Antoni Gaudí; les arts aplicades; un gran art a la perifèria d’Europa; el Modernisme escampat; pintura i escultura; una burgesia audaç

Sol·licita-la

Guia #CATMedieval

10 fets que t’interessarà conèixer sobre la literatura medieval catalana. A partir d’una tria de Lola Badia, Catedràtica de Filologia Catalana i directora de l’Etapa medieval de la “Història de la literatura catalana”.

Sol·licita-la

Guia #CATGòtic

El gòtic català, un dels moments de més plenitud de la cultura catalana de tots els temps. En pocs altres períodes com en aquest, els artistes catalans han donat mostra d’una creativitat tan gran! Una aportació a l’art europeu del final de l’edat mitjana, una obertura vers els corrents artístics europeus sense precedents!

Sol·licita-la

Capítol d'arquitectura de l'anuari 2016

Us oferim un tast d’aquest Anuari 2016, l’article que fa un balanç de què ha destacat en arquitectura durant l’any 2016.

Sol·licita'l

Capítol "Mitjans de comunicació" de l'anuari 2016

Us oferim un tast d’aquest Anuari 2016, l’article que fa un balanç de què ha destacat en els mitjans de comunciació durant l’any 2016.

Sol·licita'l

Capítol “A tall de conclusió” del llibre “Raó de Catalunya”

Llegeix les conclusions dels directors de l’obra, Salvador Giner i Oriol Homs

Sol·licita'l

D’una obra a un grup editorial 1965-2015

Descarrega’t D’una obra a un grup editorial. 1965-2015, document editat amb motiu dels 50 anys d’Enciclopèdia Catalana que convida a reflexionar sobre els canvis que ha viscut Catalunya durant aquest període. Amb articles de Joan B. Culla, historiador; Ramon Folch, doctor en biologia; Jorge Wagensberg, físic i primer director del CosmoCaixa; Joan Manuel Tresserras, doctor en ciències de la informació; Antoni Castells, doctor en economia i el filòsof Josep Ramoneda, entre d’altres.

Sol·licita-la

Guia #TradiCAT

Un repàs al patrimoni festiu de Catalunya. Quin és l’origen de la cultura tradicional? Els folkloristes Rossend Serra i Pagès i Joan Amades. Els castells, el ball de diables, el cant coral, la jota, la Patum, els carnavals, els Tres Tombs, els Pastorets, la Dansa de la mort, la cuina, la UNESCO i el Patrimoni Immaterial de la Humanitat…

Sol·licita-la

Guia del capítol sobre Lluís Companys

Descarrega’t gratis el capítol Lluís Companys, de la Història de la Generalitat de Catalunya i dels seus presidents. 40 pàgines sobre el president màrtir, escrites pels historiadors Josep Maria Solé i Sabaté i Joan Villarroya.

Tot el que has de saber sobre Lluís Companys: Anys de formació; Regidor per Barcelona i Diputat per Sabadell; Els anys de la dictadura de Primo de Rivera; Fundació d’ERC i les eleccions del 12 d’abril de 1931; Proclamació de la República, President del Parlament i la mort de Macià ; President de la Generalitat; La llei de contractes de conreu; Els fets d’Octubre del 1934 i el bienni negre: 1934-1936; El Front d’Esquerres; Revolució i Guerra Civil; Exili, detenció i mort.

Sol·licita-la

Llibret "The Deplorable History of the Catalans"

Llibret publicat per J.Baker, lamentant el paper dels anglesos a la Guerra de Successió en haver deixat abandonats els catalans.
Text original en anglès i resum de 31 pàgines en català: “L’afer dels catalans durant la guerra de successió d’Espanya va commoure tot Europa…”

Sol·licita'l

Article sobre la història del Futbol Club Barcelona

De l’Enciclopèdia de l’esport català.

Orígen i consolidació • L’època d’or i Les Corts • Els anys de la República i la Guerra Civil Espanyola • La represa de la postguerra • Kubala i l’equip de les cinc copes • La discreta dècada dels seixanta • L’inici de l’era Núñez • El Dream Team i la primera Copa d’Europa • Els darrers anys de Núñez i el centenari • L’era Laporta: èxits i més que un club al món • La presidència de Sandro Rosell • Les seccions • Quadre amb tots els presidents • Quadre amb el palmarès de les seccions professionals del Barça • Quadre amb els màxims golejadors (© Enciclopèdia Catalana, SAU 2013)

Sol·licita'l

Capítol 'Literatura' de l'Anuari 2015 d'Enciclopèdia Catalana

Un resum crític amb tot el que necessites saber sobre la literatura catalana, castellana, anglosaxona, francesa, italiana, alemanya i dels països de l’est del 2015! I també, tots els premis literaris.

Sol·licita'l

Índex dels 10.000 esportistes de l'Enciclopèdia de l'esport català

Descarrega’t l’índex dels 10.000 esportistes que apareixen a l’Enciclopèdia de l’esport català.

Comprova si hi surt algun familiar o amic teu!

Sol·licita'l

Les vostres dades passaran a formar part d’un fitxer automatitzat propietat d’Enciclopèdia Catalana SLU (NIF B08189680) amb la finalitat d’informar-vos dels productes, serveis i altres activitats culturals de les empreses del Grup Enciclopèdia Catalana. Disposeu del dret a oposició, accés, rectificació o cancel·lació de les vostres dades. Per a exercir-lo, només cal que us poseu en contacte amb nosaltres a Josep Pla, 95 – 08019 Barcelona, o per correu electrònic a comunicacio@grec.cat.

© Grup Enciclopèdia Catalana